FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDRENJE: HAJDINJAK OSVOJIO BRONCU

CRES, 18. rujna (Hina) - Posada riječke jedrilice Karuba sa kormilaromDarkom Hajdinjakom osvojila je brončano odličje na VIP IMS Svjetskomprvenstvu koje je danas završeno na Cresu.
CRES, 18. rujna (Hina) - Posada riječke jedrilice Karuba sa kormilarom Darkom Hajdinjakom osvojila je brončano odličje na VIP IMS Svjetskom prvenstvu koje je danas završeno na Cresu.

Povijesno prvo odličje za hrvatsko jedrenje na svjetskim prvenstvima klase krstaš Hajdinjak je ostvario nakon ukupno sedam plovova u creskom akvatoriju, kao i navigacijskoj ruti od 120 nautičkih milja Cres – Rovinj – Cres. Nakon srebrnog odličja na ovogodišnjem Mediteranskom prvenstvu, te osmog mjesta na lanjskom Svjetskom IMS prvenstvu 36-godišnji Riječanin je potvrdio da je trenutno najbolji hrvatski IMS jedriličar.

Uz Hajdinjaka, u posadi karube su jedrili vlasnik jedrilice X-43 Vladimir Golenić, taktičar Rajko Kujundžić, Robert Scheidl, Igor Hrelja, Elvis i Sebastian Kaić, Stjepan Vitaljić, Borislav Konjuh i Miha Špendal.

Karuba do zlatnog i srebrnog odličja nisu mogli, svjetski prvak MAN iz Italije sa kormilarom Matteom Ivaldiem za klasu je bio bolji od ostalih brodova, a i srebro je otišlo u Italiju – krstašu Igienstudio Shaula kormilara Roberta Feraresea.MAN-ovci su pobijedilest od sedam plovova, samo je u prvom jedrenju brži bio Igienstudio Shaula.

„Svaka čast MAN-u, stvarno su bili nedodirljivi. Ja i moja posada smo dali maksimum, bronca sa Svjetskog prvenstva smatram velikim uspjehom s obzirom da je naš brod svima davao prednost zbog premjera“, kazao je Hajdinjak, koji je u današnjem posljednjem, sedmom plovu došao na cilj treći, iza MAN-a i Igienstudio Shaule. Po buri od petnaestak čvorova jačine u Valunskom zaljevu zadarski Gringo Roberta Sandalića je na cilj stigao osmi, a ukupno je dvanaesti, pulska Orca Roberta Radole je 16., a primoštenska Stella Radivoja Belobrajdića je natjecanje završila kao posljednja, devetnaesta.

Medalju zaslužuju i organizatori iz Jedriličarskog kluba SCOR, koji je u proteklih šest dana učinili sve na moru i na kopnu da se 19 posada iz pet zemalja na jedrilicama čija ukupna vrijednost prelazi pet milijuna eura, osjećaju vrlo ugodno u Cresu. Odjedreno je svih sedam predviđenih regata, čak i po ekstremnim uvjetima po buri od 35 čvorova, a pamtit će se i navigacijska regata od 120 nautičkih milja, svakako jedna od najdužih na Jadranu.

Riječki SCOR će i sljedeće godine u lipnju organizirati veliko IMS natjecanje, navjerovatnije Europsko prvenstvo, a to će se znati u studenome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙