FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP JEDRENJE: HAJDINJAK TREĆI NAKON DVA PLOVA

CRES, 15. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski jedriličar Darko Hajdinjak nabrodu Karuba nalazi se na odličnom trećem mjestu nakon prva dva plovaVIP IMS 600 Svjetskog prvenstva koje se do subote održava na Cresu.
CRES, 15. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski jedriličar Darko Hajdinjak na brodu Karuba nalazi se na odličnom trećem mjestu nakon prva dva plova VIP IMS 600 Svjetskog prvenstva koje se do subote održava na Cresu.

Član Riječkog jedriličarskog kluba (SCOR) je oba plova bio treći i s pravom računa da postene prvi hrvatski jedriličar koji je osvojio odličje na jednom Svjetskom prvenstvu krstaša.

U prvom navigacijskom plovu od Cresa do Rovinja, prema korigiranom vremenu, najbrži je bio Talijan Roberto Faraese na jedrilici Igienstudio Shaula, dok je u drugom plovu, zapravo cijeloj navigacijskoj ruti Cres – Rovinj – Cres dužine čak 120 nautičkih milja najbrži bio prvi favorit Talijan Matteo Ivaldi na jedrilici Man.

"Super smo zadovoljni, bolje nismo mogli", izjavio je vidno umoran Rajko Kujundžić, taktičar na Karubi nakon užasno dugačke i naporne etape, koju je, srećom, pratilo idealno vrijeme.

Do Rovinja je puhalo jugo jačine 10 do 12 čvorova, koje je kasnije pojačalo na 16 čvorova. Nakon okreta kod otočića Sveta Katarina do Brijuna, jugo se diglo na čak 26 čvorova tako da su krstaši plovili sa brzinom i po 10 milja na sat. Prva tri kormilara, među kojima i Hajdinjak, u Cres su uplovili između tri i četiri sata ujutro, a ostatak od ukupno 19 jedrilica iz pet država stizao je tijekom dana.

Sutra su na Cresu predviđena dva "štap jedrenja" u akvatoriju ispred creske luke, a prema najavama puhat će bura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙