FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDRENJE: HAJDINJAK OSTAO TREĆI

CRES, 16. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski jedriličar Darko Hajdinjak nabrodu "Karuba" ostao je na 3. mjestu i nakon četvrtog plova VIP IMS600 Svjetskog prvenstva u jedrenju na Cresu, te je tako i dalje ukonkurenciji da osvoji prvo odličje za hrvatsko jedrenje na jednomsvjetskom prvenstvu krstaša.
CRES, 16. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski jedriličar Darko Hajdinjak na brodu "Karuba" ostao je na 3. mjestu i nakon četvrtog plova VIP IMS 600 Svjetskog prvenstva u jedrenju na Cresu, te je tako i dalje u konkurenciji da osvoji prvo odličje za hrvatsko jedrenje na jednom svjetskom prvenstvu krstaša.

Četvrtog dana odjedrena su dva plova na štap polju postavljenom na ulazu u Valunski zaljev. U prvom plovu (ukupno trećem), po buri jačine 20 do 25 čvorova, opet je najbrža bila posada "Man" Mattea Ivaldija, Roberto Fararese je bio drugi, a naš Hajdinjak na "Karubi" treći. Drugi je plov (ukupno četvrti) našoj posadi donio izvrsno drugo mjesto.

"U oba smo plova sjajno startali te kao vodeći okrenuli prvu bovu. Na kraju smo zadovoljni. Iako smo ukupno još uvijek treći, drugo mjesto nam je itekako dostižno", optimistično je izjavio Hajdinjak, kormilar na Karubi.

U ukupnom redoslijedu nakon četiri jedrenja (dva navigacijska i dva na štap polju) prvi je Matteo Ivaldi na "Manu", a drugi Roberto Ferarese na "Igienstudio Schauli".

"Man" je u prvom jedrenju u cilju bio 47 sekundi brži od jedrilice "Igienstudio Schaula", te minutu i četiri sekunde "Karube".

"Karuba" je startala najbolje, no nakon prvog okreta do izražaja su došle vrhunske performanse talijanske jedrilice i uigranost posade, koja je do kraja stekla za konkurente nedostižnu prednost.

I u drugom jedrenju od starta je povela "Karuba", ali je nakon prve bove ponovno "Man" preuzeo vodstvo i zadržao ga do kraja. Po korigiranom vremenu Matteo Ivaldi je u cilju imao samo 33 sekunde bolje vrijeme od Darka Hajdinjaka. Treći je bio austrijski "Equinox II" s kormilarom Reneom Mangoldom.

Sutra su na rasporedu peti i šesti plov na "štap polju" ispred Cresa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙