FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP JEDRENJE: PRVI DAN BEZ VJETRA NA CRESU

CRES, 14. rujna 2004. (Hina) - Prvog dana VIP IMS 600 Svjetskogprvenstva u Cresu sudionicima vrijeme nije bilo naklonjeno, 19jedrilica je uzaludno čekalo vjetar, pa je natjecanje otkazano.
CRES, 14. rujna 2004. (Hina) - Prvog dana VIP IMS 600 Svjetskog prvenstva u Cresu sudionicima vrijeme nije bilo naklonjeno, 19 jedrilica je uzaludno čekalo vjetar, pa je natjecanje otkazano.

Posade su na regatnom polju bile već oko 10.30 sati, ali vjetar, odnosno povremeni povjetarac ni u jednom trenutku nije zapuhao dovoljnom jačinom. Nakon nekoliko sati plutanja po creskom akvatoriju, Regatni odbor je oko 16 sati dao znak za povratak u marinu. Tramontana od samo 4 čvora nije bila dovoljna za velike krstaše, a jedriličari, iako malo razočarani, uzdaju se u vremensku prognozu koja za utorak najavljuje jugo.

Prvenstvo se nastavlja navigacijskim jedrenjem Cres – Male Srakane – Rovinj – Cres ukupne duljine od 120 nautičkih milja, po čemu je ovo najduža navigacijska etapa na Jadranu. Navigacija se boduje se kao dva plova - prvi do Rovinja, a drugi u ukupnoj duljini do Rovinja i natrag.

Na prvenstvu koje traje do subote sudjeluje ukupno 19 jedrilica iz pet zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙