FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR BIO UPOZOREN NA MOGUĆNOST POSLIJERATOG KAOSA U IRAKU

LONDON, 18. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskihposlova i drugi visoki dužnosnici upozorili su premijera Tonyja Blairagodinu dana prije invazije na Irak na mogućnost kaosa nakon svrgavanjaSadama Huseina, piše u subotu britanski tisak.
LONDON, 18. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskih poslova i drugi visoki dužnosnici upozorili su premijera Tonyja Blaira godinu dana prije invazije na Irak na mogućnost kaosa nakon svrgavanja Sadama Huseina, piše u subotu britanski tisak.

Daily Telegraph piše da je ministar Jack Straw poslao Blairu pismo označeno s "tajno i osobno" u ožujku 2002. i upozorio ga da nitko nije spreman na ono što bi se moglo dogoditi poslije rata.

Foreign Office odbija komentirati taj tekst, ali priopćio je da se Irak prvi put kreće prema demokratskoj budućnosti.

Potvrde li se podaci iz Daily Telegrapha, a u Iraku upravo eskalira nasilje, to bi moglo naštetiti Blairu kojega u 2005. očekuju izbori.

Blair se u subotu pokušao obraniti rekavši na konferenciji za novinare kako "podatak da nismo imali plan za poslije jednostavno nije točan".

"Imali smo plan i razvijamo ga, ali u Iraku ima ljudi, izvana i iz nekadašnjega režima, koji nas žele spriječiti. Zato je još više važno da nastavimo dok ne pobijedimo, a pobijedit ćemo", rekao je Blair.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙