FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR PODUPIRE NAPORE FRANCUSKE U OSLOBAĐANJU TALACA

LONDON, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair"snažno podupire" napore koje ulažu francuski predsjednik JacquesChirac i francuski narod u oslobađanju dvojice novinara otetih uIraku, doznaje se u utorak iz Blairove izjave novinarima.
LONDON, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair "snažno podupire" napore koje ulažu francuski predsjednik Jacques Chirac i francuski narod u oslobađanju dvojice novinara otetih u Iraku, doznaje se u utorak iz Blairove izjave novinarima.

"Nadam se da će ti napori uroditi plodom, siguran sam da će uroditi plodom", kazao je Blair.

"Znamo kakvu prijetnju terorizam predstavlja", rekao je britanski premijer, preciziravši da London "usko surađuje s francuskom vladom" u borbi protiv te pošasti.

Govorećo o unutrašnjopolitičkoj sceni, Blair je novinarima rekao da će, nakon ostavke ministra rada i mirovina Andrewa Smitha, doći do promjena u vladi.

"Do restrukturiranja vlade neće doći danas ali hoće krajem tjedna...i to je sve što vam sada mogu reći, izjavio je Blair." Ostavka ministra Smitha ponovo je pokrenula nagađanja o napetostima između Blaira i njegova moćnig ministra financija Gordona Browna.

Glede Sjeverne Irske, Blair je kazao da je moguće ponovo pokrenuti mirovni proces, ali da je prije svega potrebno da se katolici, republikanska strana, u potpunosti odreknu nasilja. Za nekoliko dana počinju pregovori na najvišoj razini o Sjevernoj Irskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙