FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: STEČAJ ČEŠKOG GLOBTOURA POLJULJAO POVJERENJE POTROŠAČA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Nedavna propast praške turističkeagencije Globtour ostavio je turiste napuštene na udaljenimodredištima, klijente koji su platili putovanja na koja nikada nećepoći, dugove kod hrvatskih hotelijera koji iznosi između 300.000 i500.000 eura, te uzdrmala povjerenje potrošača u sektor pružanjaturističkih usluga, piše Prague Post u četvrtak.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Nedavna propast praške turističke agencije Globtour ostavio je turiste napuštene na udaljenim odredištima, klijente koji su platili putovanja na koja nikada neće poći, dugove kod hrvatskih hotelijera koji iznosi između 300.000 i 500.000 eura, te uzdrmala povjerenje potrošača u sektor pružanja turističkih usluga, piše Prague Post u četvrtak.

Još uvijek nije jasno što je prouzročilo propast jedne od najvećih turističkih agencija u Češkoj, piše list i navodi da su češki mediji, kao i njegov osiguravatelj, slom češkog Globtoura pripisali izostanku ulaganja od strane matične agencije, Globtoura Slovenija, dok slovenski Globtour odbacuje svaku odgovornost optužujući za slom agencije loše upravljanje u Pragu. Po češkom zakonu matična tvrtka nije dužna intervenirati u slučaju financijskih teškoća filijale, napominje list.

Propast češkog Globtoura uzdrmao je povjerenje čeških turista u turističke agencije, a taj osjećaj dodatno je pojačala i objava stečaj još četiri češke turističke agencije tijekom ljeta, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙