FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA: VOZAČ "SEDMICE" KRIV ZA SUDAR TRI TRAMVAJA

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Protiv vozača tramvaja koji je jučerposlijepodne izazvao prometnu nesreću s 13 ozlijeđenih u tri tramvajai dva automobila na križanju Vukovarske i Držićeve avenije policija jedanas najavila podnošenje kaznene prijave.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Protiv vozača tramvaja koji je jučer poslijepodne izazvao prometnu nesreću s 13 ozlijeđenih u tri tramvaja i dva automobila na križanju Vukovarske i Držićeve avenije policija je danas najavila podnošenje kaznene prijave.

Policija 49-godišnjeg vozača tramvaja broj sedam tereti da, ulazeći u raskrižje, nije na vrijeme prebacio skretnicu, zbog čega je tramvaj iskočio iz tračnica. "Sedmica" se potom sudarila s još dva tramvaja i dva automobila, što je izazvalo prometni kolaps na jednom od najprometnijih zagrebačkih križanja.

Ozlijeđenih je bilo u svim prometalima koja su sudjelovala u ovoj nesreći, a materijalna šteta je procijenjena na oko 40 tisuća kuna, kažu u policiji.

U nesreći su teško ozlijeđene dvije žene, dok je ostalih deset osoba lakše ozlijeđeno. Najviše ozlijeđenih bilo je u tramvaju čiji je vozač izazvao nesreću, čak devetero, među kojima i dvije teško ozlijeđene. Dvije lakše ozlijeđene putnice vozile su se u tramvajima u koje je udarila "sedmica", dok je još dvoje ozlijeđenih bilo u jednom od automobila.

Nesreća se dogodila jučer u 13,30 sati kada je "sedmica" ulazeći u križanje izletjela iz tračnica i udarila u tramvaj broj osam koji je izletio iz tračnica i zaustavio se. "Sedmica" se nastavila kretati i udarila u još jedan tramvaj istoga broja, a kako joj se zanijela prikolica udarila je u prvi, a potom i drugi automobil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙