FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJEN STEGOVNI POSTUPAK PROTIV ZAMJENICE ZAGREBAČKE OPĆINSKE DRŽAVNE ODVJETNICE

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Pred Državnoodvjetničkim vijećem (DOV)danas je održano ročište u stegovnom postupku protiv zamjenicezagrebačke općinske državne odvjetnice Sanje Fucak koju se tereti daje zlouporabila položaj u kaznenom predmetu u kojem je navodnopogodovala oštećeniku, poslovno povezanom s njezinom sestričnom.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Pred Državnoodvjetničkim vijećem (DOV) danas je održano ročište u stegovnom postupku protiv zamjenice zagrebačke općinske državne odvjetnice Sanje Fucak koju se tereti da je zlouporabila položaj u kaznenom predmetu u kojem je navodno pogodovala oštećeniku, poslovno povezanom s njezinom sestričnom.

Zamjenicu općinske državne odvjetnice tereti se da je na zamolbu sestrične pogodovala oštećeniku M.R. koji je podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg poslovnog partnera S.L. zbog nekih dugova. Sanja Fucak je u tom predmetu od istražnog suca tražila istražne radnje nakon kojih je osumnjičeni, inače i kanadski državljanin, završio u pritvoru.

No, odvjetnica osumnjičenog Snježana Gašić požalila se Državnom odvjetništvu na rad Sanje Fucak, a nakon što je proučen spis, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je u ožujku ove godine od zagrebačke općinske državne odvjetnice Vesne Abramović zatražio da se odbaci kaznena prijava, a da se od zamjenice Fucak uzme izjava.

Svjedočeći pred DOV-om Vesna Abramović je rekla kako joj je zamjenica priznala da ju je sestrična zamolila da se osumnjičeni "prisili da vrati dug", te da je riječ o lopovu koji je krivotvorio JMBG i koji je već ranije prijavljivan. Isto je DOV-u posvjedočila i voditeljica Kaznenog odjela Nada Josipović koja je nazočila tom razgovoru. Nakon razgovora sudu je faksirana odluka da zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo odbacuje kaznenu prijavu protiv S.L., a osumnjičeni je pušten iz pritvora.

Vesna Abramović i Nada Josipović kazale su da, osim priznanja Sanje Fucak, nemaju drugih saznanja da je pogodovala jednoj od stranaka u kaznenom predmetu.

Obrana tvrdi da Sanja Fucak nije počinila ništa nezakonito kada je na osnovu kaznene prijave zatražila istražne radnje, a to, kako kažu, potvrđuje i odluka istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Olivera Mittermayera koji je osumnjičenog pritvorio. Sudac je pred DOV-om rekao da ga je iznenadila odluka tužiteljstva o odbačaju kaznene prijave.

Sestrična Sanje Fucak izjavila je da njih dvije nikada nisu razgovarale o kaznenoj prijavi koju je protiv S.L. podnio njezin bivši direktor M.R.

Na idućem ročištu 28. rujna saslušat će se odvjetnica Snježana Gašić.

DOV je odbacio zahtjev za saslušanjem glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i podnosioca kaznene prijave M.R..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙