FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEF MILOŠEVIĆEVA KABINETA UNIŠTAVAO DOKUMENTE O DJELOVANJU VOJSKE

BEOGRAD,7. rujna(Hina) - Uprava za borbu protiv organiziranog kriminalaMUP-a Srbije u utorak je podnijela kaznenu prijavu protiv GoranaMilinovića, bivšeg šefa kabineta Slobodana Miloševića, zboguništavanja i prikrivanja većeg broja dokumenata o djelovanju vojske ipolicije na Kosovu 1988. godine, koje Haaški sud traži od vlasti uSrbiji.
BEOGRAD,7. rujna(Hina) - Uprava za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije u utorak je podnijela kaznenu prijavu protiv Gorana Milinovića, bivšeg šefa kabineta Slobodana Miloševića, zbog uništavanja i prikrivanja većeg broja dokumenata o djelovanju vojske i policije na Kosovu 1988. godine, koje Haaški sud traži od vlasti u Srbiji.

Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić potvrdio je u utorak agenciji Beta da je MUP Srbije proslijedio kaznenu prijavu Četvrtom općinskom tužiteljstvu u Beogradu sa zahtjevom za provođenje istrage protiv Gorana Milinovića zbog kaznenog djela uništenja ili prikrivanje arhivske građe.

Milinović je, prema navodima iz kaznene prijave, na nepoznatom mjestu prikrio 160 dokumenata združenog zapovjedništva vojske i policije koje je djelovalo na Kosovu 1988. godine, s ukupno 1.449 stranica. Riječ je, kako se navodi, o dokumentima koje je Milinović, kao šef kabineta tadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, primio od zapovjedništva Prištinskog korpusa 2. studenoga te godine.

Haaško tužiteljstvo optužilo je prošle godine za ratne zločine na Kosovu 1999. godine četvoricu vojnih i policijskih generala, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića, Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića (jedini se ne nalazi u zemlji). Premijer Vojislav Koštunica prije nekoliko dana pozvao je optužene generale da se sami dobrovoljno predaju Haaškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙