FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA PRIJETI BLOKIRANJEM ISLAMSKOG KONGRESA U BERLINU

BERLIN, 17. rujna 2004. (Hina) - Njemačko ministarstvo vanjskihposlova priopćilo je da namjerava blokirati planirano održavanjeIslamske konferencije u Berlinu od 1. do 3. listopada, tako što ćeuskratiti izdavanje viza potencijalnim sudionicima, izvijestili su upetak službeni izvori.
BERLIN, 17. rujna 2004. (Hina) - Njemačko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da namjerava blokirati planirano održavanje Islamske konferencije u Berlinu od 1. do 3. listopada, tako što će uskratiti izdavanje viza potencijalnim sudionicima, izvijestili su u petak službeni izvori.

Glasnogovornik ministarstva Walter Lindner rekao je kako su njemačka veleposlanstva i konzulati u svijetu dobili naputke da ne izdaju vize osobama koje će u zahtjevima skorog posjeta Njemačkoj kao razlog navesti sudjelovanje u radu konferencije. Konferencija bi se trebala održati pod nazivom "Prvi arapski, islamski kongres u Europi", a organizatori očekuju oko 800 sudionika, prenosi agencija AFP.

Lindner je također rekao kako ministarstvo, zajedno s ostalim njemačkim institucijama, smatra da fundamentalisti i zagovornici mržnje nemaju što raditi u Njemačkoj.

Takva reakcija ministarstva vanjskih poslova uslijedila je dva dana nakon što je ministar unutarnjih poslova Otto Schily izjavio kako će nastojati učiniti sve da se spriječi održavanje konferencije. Na tomu će se angažirati i berlinske gradske vlasti, prenosi agencija dpa.

Njemački listovi pišu kako bi se početkom idućeg tjedna mogla objaviti zabrana održavanja konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙