FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI ŠEF CRNOGORSKE DIPLOMACIJE NA PRVOJ TURNEJI

PODGORICA, 12. rujna 2004. (Hina) - - Novi šef crnogorske diplomacijeMiodrag Vlahović posjetom Berlinu otpočeo je u nedjelju svoju prvidiplomatsku misiju tijekom koje će u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji iSjedinjenim Američkim Državama, nastojati predstaviti crnogorskastajališta i promovirati rješenje konačnog statusa koje ćepodrazumijevati uvažavanje prava Crne Gore da se uključi ueuro-atlantske tokove.
PODGORICA, 12. rujna 2004. (Hina) - - Novi šef crnogorske diplomacije Miodrag Vlahović posjetom Berlinu otpočeo je u nedjelju svoju prvi diplomatsku misiju tijekom koje će u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji i Sjedinjenim Američkim Državama, nastojati predstaviti crnogorska stajališta i promovirati rješenje konačnog statusa koje će podrazumijevati uvažavanje prava Crne Gore da se uključi u euro-atlantske tokove.

Vlahović je u Berlinu, prema priopćenju Ured za informiranje crnogorske vlade, razgovarao s političkim direktorom njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Danijelom Schaeferom o stanju i regiji i, posebno, perspektivama crnogorsko-srpskih odnosa.

Vlahović je razgovarao s potpredsjednikom demokršćanske stranke (CDU) Wolfgangnom Schaeubleom, medijatorom Europske unije za pomirenje na Balkanu Christianom Schwarz-Schillingom, kao i članovima vanjskopolitičkog odbora njemačkog parlamenta.

Najavljeno je da će crnogorski šef diplomacije nakon Berlina boraviti u Parizu i Bruxellesu, dok će u Washingtonu razgovarati s dužnosnicima State Departmenta, vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, Kongresa, kao i s predstavnicima nevladinih organizacija. Vlahović će na konferenciju, koju organizira Američko-crnogorski forum, održati predavanje o "Crnogorskom putu ka konačnom statusu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙