FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ROP IMITIRA LETICU I JORASA

ZAGREB,17. rujna(Hina) - Ribarenje slovenskog premijera Antona Ropa uPiranskom zaljevu i izjava ideologa Ropovih liberalnih demokrata (LDS)Slavoja Žižeka o sudbonosnom sukobu dviju opcija na skorašnjimparlamentarnim izborima govore o neobičnoj "ležernosti" vodeće strankeu sferi vanjske politike, konstatira ljubljanski "Dnevnik".
ZAGREB,17. rujna(Hina) - Ribarenje slovenskog premijera Antona Ropa u Piranskom zaljevu i izjava ideologa Ropovih liberalnih demokrata (LDS) Slavoja Žižeka o sudbonosnom sukobu dviju opcija na skorašnjim parlamentarnim izborima govore o neobičnoj "ležernosti" vodeće stranke u sferi vanjske politike, konstatira ljubljanski "Dnevnik".

Podsjetivši da su čelnici HSP-a Slaven Letica i Tonči Tadić na sredini Savudrijske vale potpisali "savudrijski memorandum", ljubljanski list upozorava da slovenski premijer Anton Rop nije smio kao državnik odgovoriti na tu "provokaciju" istom mjerom.

Provokacija je upravo pozivala zabavljače kojima nedostaje pozornost medija da počnu crtati svoju granicu u Piranskom zaljevu a Ropovo je ribarenje utoliko neobičnije što je riječ o zadaći koju bi vještije obavio kakav Jožko Joras, ističe "Dnevnik", upozoravajući da u međuvremenu "Hrvati s Talijanima i Austrijancima" vješto zatežu diplomatsku mrežu oko Slovenije".

Slovenski premijer zapravo je poručio Hrvatima da mu ponestaje ideja jer je naporan diplomatski posao zamijenio pozom ribara, zaključuje ljubljanski list, dodajući da su slovenski političari time "dostojno" parirali Slavenu Letici u povijesnom kostimu na Svetoj Geri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙