FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VRANKOVIĆ PRIMIO ČELNIKE RUSKO-HRVATSKOG POSLOVNOG KLUBA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo uministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vrankovićprimio je u četvrtak predsjednika Rusko-hrvatskog poslovnog klubaJosipa Eterovića i potpredsjednika Aleksandra Dondukova, priopćilo jeministarstvo.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković primio je u četvrtak predsjednika Rusko-hrvatskog poslovnog kluba Josipa Eterovića i potpredsjednika Aleksandra Dondukova, priopćilo je ministarstvo.

Unapređenje gospodarskih odnosa dviju zemalja, što bolje povezivanje hrvatskih i ruskih tvrtki kroz djelovanje Rusko-hrvatskog poslovnog kluba te konkretni projekti bili su teme današnjeg razgovora, dodaje se u priopćenju.

Rusko-hrvatski poslovni klub, koji danas broji 90 članova, osnovan je u siječnju ove godine s ciljem unaprjeđivanja gospodarske suradnje između dviju zemalja te olakšavanja nastupa hrvatskih tvrtki na velikom, zahtjevnom ruskom tržištu, u siječnju ove godine, navodi se u priopćenju.

Vranković je izaslanstvo upoznao s gospodarskim prilikama u Hrvatskoj te iznio temeljne smjernice gospodarske politike hrvatske Vlade, istaknuvši kako je jedan od njezinih gospodarskih prioriteta poticanje izvoza te stranih ulaganja.

Kako stoji u priopćenju, razgovaralo se i o konkretnim projektima: osnivanju slobodne zone, izgradnji međunarodne zračne luke, organizaciji europskog centra za gašenje požara na otoku Hvaru, a razgovaralo se i o projektu hrvatsko-rusko-talijanskog konzorcija "PRIMA GRUPE" iz Lombardije.

Dondukov je istaknuo značaj ostvarenja navedenih projekata u razvoju gospodarske suradnje osobito na području turizma i hotelijerstva, dodaje se u priopćenju.

Prema Vrankovićevim riječima, kako se navodi u priopćenju, Rusko-hrvatski poslovni klub imat će punu potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙