FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSKVA: POČAST ŽRTVAMA 11. RUJNA I POZI NA SOLIDARNOST

MOSKVA, 11. rujna 2004. (Hina/AFP) - Rusija je u priopćenjuministarstva vanjskih poslova kojim odaje počast žrtvama 11. rujna2001. u New Yorku pozvala cijeli svijet da se pojača suradnju iujedini se u borbi protiv terorizma te napusti politiku "dvostrukihmjerila".
MOSKVA, 11. rujna 2004. (Hina/AFP) - Rusija je u priopćenju ministarstva vanjskih poslova kojim odaje počast žrtvama 11. rujna 2001. u New Yorku pozvala cijeli svijet da se pojača suradnju i ujedini se u borbi protiv terorizma te napusti politiku "dvostrukih mjerila".

U priopćenju se ističe da, iako je već puno puta iskazana međunarodna solidarnost, ostaje još puno toga da se učini".

"Toj novoj dimenziji opasnosti od terorizma treba suprostaviti partnerstvo nove kvalitete, bez dvostrukih mjerila", kaže se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

U četvrtak je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u jednom interviewu spomenuo dvostruka mjerila kako bi osudio stav Zapada i predbacio posebice Londonu i Washingtonu da "su bitno naštetili jedinstvu antiterorističke koalicije davanjem političkih azila čečenskim autonomaškim vođama.

U priopćenju se zatim uspoređuju atentati 11. rujna 2001. s nedavnom otmicom u Beslanu i zaključuje da terorizam, koji se pojavljuje u raznim zemljama, nosi međunarodna obilježja i nema nacionalne, vjerske, kulturne niti bilo kakve druge pripadnosti. Njihovi ciljevi su uništenje temelja naše civilizacije. "Terorizam je fašizam 21. stoljeća, i jedini način da se od njega zaštitimo je da ga uništimo".

"Nema sumnje da mi, civilizirani svijet, možemo pobijediti u toj smrtonosnoj borbi ako smo svjesni da je terorizam neprijatelj broj jedan, ako smo ujedinjeni i solidarni", zaključuje rusko ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙