FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SJEDNICA VIJEĆA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanjana današnjoj je sjednici, između ostalog, usvojilo Izvješće o raduAgencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2003. godinu koje će sedostaviti Hrvatskom saboru, objavljeno je na web stranicama Agencije.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja na današnjoj je sjednici, između ostalog, usvojilo Izvješće o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2003. godinu koje će se dostaviti Hrvatskom saboru, objavljeno je na web stranicama Agencije.

Na zahtjev Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG) Vijeće je dalo pozitivno mišljenje na četiri prijedloga programa HAMAG-a za potporu malom i srednjem poduzetništvu, uz obvezu HAMAG-a na određene dopune koje se odnose na rokove i namjene za koje se potpore iz tih programa ne smiju koristiti.

S obrazloženjem da u konkretnom slučaju je postoji obveza prijave, Vijeće je donijelo zaključak o odbacivanju zahtjeva zagrebačkog Konzuma za ocjenu koncentracije Konzum d.d. Zagreb i Lura Keksi d.o.o. Osijek koja se odnosi na stjecanje 100-postotnog poslovnog udjela u poduzetniku Sloboda-trgovina d.o.o. sa sjedištem u Osijeku.

S obzirom da nisu kumulativno ispunjeni uvjeti iz odgovarajućeg članka Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, u konkretnom slučaju ne postoji obveza prijave namjere provedbe koncentracije poduzetnika, navodi se u izviješću sa sjednice Vijeća.

Vijeće je odbacilo zahtjeve Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske za davanje suglasnost na više prijedloga odluke o dodjeli pojedinačnih državnih potpora, s obrazloženjem da odobravanje tih potpora nije u nadležnosti Agencije.

Riječ je potporama za pojedinačne projekte općina Blato, Karlobag, Posedarje, Novigrad, Lovas, gradova Otočca i Pakraca, te Bjelovarsko-bilogorske županije. Radi se o ulaganjima i bespovratnim sredstvima za izgradnju infrastrukturnih objekata (tržnica, poduzetničkih centara, cesta, vodovoda i sl.), što prema odredbama Zakona o državnim potporama ne predstavlja državne potpore čije je odobravanje u nadležnosti Agencije, navodi se u izviješću.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙