FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbolji hrvatski orač Ivica Šibalić iz Nijemaca; Hrvatska od danas u Svjetskoj organizaciji natjecanja za najbolje orače

GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - U Severinu pokraj Bjelovara održano jedržavno natjecanje orača, a kako je brojnim posjetiteljima tomprigodom rekao predstavnik Hrvatskog zavoda zapoljoprivredno-savjetodavnu službu (HZPSS) Hrvatska je danas primljenau Svjetsku organizaciju natjecanja za najbolje orače.
GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - U Severinu pokraj Bjelovara održano je državno natjecanje orača, a kako je brojnim posjetiteljima tom prigodom rekao predstavnik Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu (HZPSS) Hrvatska je danas primljena u Svjetsku organizaciju natjecanja za najbolje orače.

Na državnom natjecanju nastupilo je 16 natjecatelja, po dva iz osam županija kontinentalne Hrvatske, u kojima su održana prednatjecanja.

Na drugom natjecanju za najboljeg orača Hrvatske, koje je organizirao Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu (HZPSS), pobijedio je 27-godišnji Ivica Šibalić iz Nijemaca, predstavnik Vukovarsko-srijemske županije, koji je osvojio 142,6 bodova. Za vrijeme rata s obitelji je bio u progonstvu, a nakon povratka počeo je obnavljati obiteljsko gospodarstvo koje je bilo uništeno te danas obrađuje oko 100 hektara zemlje, od toga 17 hektara vlastite.

Kako je na proglašenju najboljih orača na 12. Međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara pred brojnim posjetiteljima rekao Ivo Juras, načelnik Odjela za mehanizaciju HZPSS-a, Hrvatska je danas primljena u Svjetsku organizaciju natjecanja za najbolje orače.

Pobjednik Ivica Šibalić iz Nijemaca i drugoplasirani Antun Kalkan iz Bizovca, predstavnik Osječko-baranjske županije koji je osvojio 140,6 bodova, našu će zemlju iduće godine predstavljati na svjetskom natjecanju orača u Češkoj.

Trećeplasirani na današnjem državnom natjecanju je Alojzije Jerković iz Koške u Osječko-baranjskoj županiji, s osvojenih 134,4 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙