FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREBAČKA KAZALIŠTA ZRELA ZA GOSTOVANJA U SUSJEDNIM ZEMLJAMA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Od devet zagrebačkih kazališta i 33profesionalne kazališne družine, samo nekoliko njih planira gostovatii u gradovima susjednih država, bilježi Radio Slobodna Europa.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Od devet zagrebačkih kazališta i 33 profesionalne kazališne družine, samo nekoliko njih planira gostovati i u gradovima susjednih država, bilježi Radio Slobodna Europa.

Ravnateljica Drame zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta Sanja Ivić ističe u razgovoru za postaju da su "moguća neka gostovanja Mariborskog narodnog kazališta i kazališta u Budimpešte", dodajući da su pregovori u toku.

Zagrebački HNK pregovara i o nastupu u Skoplju u svibnju sljedeće godine, ističe Ivić: "Pregovori su da se ide sa zajedničkim projektom, Opere, Drame i Baleta HNK, s 'Pričom sa Zapadne strane. I s Beogradom se dogovaramo za razmjeno, ali to ovisi o ministarstvu kulture i na koji način će se međudržavna kulturna razmjena organizirati", ističe ravnateljica Drame HNK za RFE.

Ona smatra da su hrvatski glumci i vodstvo najvećih kazališnih kuća spremni gostovati u usjednoj državi iako je upravo HNK odbijao takve projekte podsjeća postaja.

"Mi smo sazreli, samo je pitanje na koji su način države međusobno dogovorile tu suradnju i pod kojim uvjetima. Naš par - institucija koja bi nama bila adekvatna po formalnom statusu - je ili Narodno pozorište u Beogradu ili Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu. S Narodnim pozorištem u Beogradu smo planirali razmjenu 'Nevjeste' ali to je stavljeno u godišnji plan 2005. g.", ističe Ivić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙