FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRUGI FESTIVAL SVJETSKOG KAZALIŠTA OD 16. DO 25. RUJNA

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Na Festivalu svjetskog kazališta od 16.do 25. rujna u Zagrebu će se predstaviti vrhunske kazališne predstaveiz Velike Britanije, Austrije, Gruzije, Rusije, Litve, Slovenije iUkrajine.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Na Festivalu svjetskog kazališta od 16. do 25. rujna u Zagrebu će se predstaviti vrhunske kazališne predstave iz Velike Britanije, Austrije, Gruzije, Rusije, Litve, Slovenije i Ukrajine.

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare najavili umjetnički ravnatelji Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan, na programu su djela klasične literature u interpretaciji autentičnih redateljskih rukopisa.

Tako će hrvatska publika vidjeti redateljska djela Luca Bondya, Reze Gabriadzea, Pjotra Fomenka, Rimasa Tuminasa, Andriya Zholdaka i Francoisa Michela Pesentija.

Festival otvara predstava Martina Crimpa "Okrutan i nježan" u režiji Luca Bondya. Kazališna radionica Pjotra Fomenka iz Moskve nastupit će s Tolstojevim "Ratom i mirom", a Rezo Gabriadze iz Tbilisija gostuje s "Bitkom za Staljingrad".

Državno dramsko kazalište "Taras Ševčenko" iz Harkova u Ukrajini nastupa sa Solženjicinovim "Jednim danom u životu Ivana Denisoviča" u Zholdakovoj režiji.

Andriy Zholdak, kojeg su kritičari nazvali "novim čudom europskog teatra", potpisuje i režiju predstave "Hamlet. Snovi", u kojoj gotovo nema ni jedne riječi. Slovensko narodno gledališče gostuje s "Fedrom" u režiji Francoisa Michela Pesentija.

Želja nam je da Festival, koji se održava drugu godinu, postane dio zagrebačke kulturne ponude, rekao je Buljan.

Predstave će se izvoditi u Hrvatskom narodnom kazalištu, ZKM-u, Boćarskom domu, te Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Travnom.

Grad Zagreb i Gradski ured za kulturu potpomogli su Festival s 1,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙