FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: KROZ "PODUZETNIK 2" 162 KREDITA VRIJEDNA 108 MILIJUNA KUNA

OSIJEK: KROZ "PODUZETNIK 2" 162 KREDITA VRIJEDNA 108 MILIJUNA KUNAOSIJEK,3. rujna(Hina) - Kroz program poticanja malog i srednjegpoduzetništva "Poduzetnik 2" na području Osječko-baranjske županijedodijeljeno je ukupno 108,5 milijuna kuna za 162 poslovna subjekta,čime su potrošena sva osigurana sredstva, izvijestio je Ured župana.
OSIJEK,3. rujna(Hina) - Kroz program poticanja malog i srednjeg poduzetništva "Poduzetnik 2" na području Osječko-baranjske županije dodijeljeno je ukupno 108,5 milijuna kuna za 162 poslovna subjekta, čime su potrošena sva osigurana sredstva, izvijestio je Ured župana.

Sredstva su plasirana preko Erste-Steiermarkische Bank, Privredne banke Zagreb, Raiffeisenbank, Slavonske i Zagrebačke banke, a realizacijom projekata planirano je zapošljavanje 621 osobe.

U Županijskom poglavarstvu napominju kako je Županija među prvima poslala zahtjev za uključivanje u novu kreditnu liniju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" za 2004. godinu te će tijekom rujna objaviti javni poziv za uključivanje poduzetnika u ovaj projekt, pod, kako ističu, dosad najpovoljnijim uvjetima.

Tako će kamatna stopa, uz subvencije Županije, Ministarstava gospodarstva te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, za mlade poduzetnike, žene poduzetnice i branitelje iznositi do 2 posto, a za poduzetnike koji se bave proizvodnom djelatnošću do 4 posto. U Poglavarstvu ističu kako će rok otplate biti do 10 godina, uz poček od dvije godine, a osim dosadašnjih instrumenata osiguranja, jamaca i hipoteke na nekretninu, poduzetnici će moći koristiti i državna jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

(Hina) xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙