FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palarić: ove jeseni kreće nova faza reforme državne uprave

ZAGREB,16. rujna 2004.(Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđai državne uprave Antun Palarić odbacio je danas u Hrvatskom saborutvrdnje oporbenih zastupnika da se prebacivanje predmeta izobiteljskog prava na sudove odgađa zbog tromosti administracije,najavivši da će Vlada tijekom jeseni Saboru predložiti drugu fazureforme državne uprave.
ZAGREB,16. rujna 2004.(Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i državne uprave Antun Palarić odbacio je danas u Hrvatskom saboru tvrdnje oporbenih zastupnika da se prebacivanje predmeta iz obiteljskog prava na sudove odgađa zbog tromosti administracije, najavivši da će Vlada tijekom jeseni Saboru predložiti drugu fazu reforme državne uprave.

Oporbenim zastupnicima koji su, u raspravi o vladinu prijedlogu izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i tijela državne uprave, ustvrdili da je riječ o protuustavnoj odgodi primjene zakonske odredbe, Palarić je odgovorio da Vlada poštuje Ustav, upozoravajući da ustavnost zakona ne mogu ocjenjivati zastupnici, nego isključivo Ustavni sud.

Naglasio je da Vlada ulaže goleme napore u reformu pravosuđa i državne uprave, što su, kaže, pozitivno ocijenila i tijela međunarodne zajednice s kojima Ministarstvo surađuje.

"Bolje je sačuvati postojeći sustav dok se ne provedu reforme, nego forsirati novi sustav koji još nije spreman", zaključio je Palarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙