FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: MIHOVIL ŠPANJA NOSI HRVATSKU ZASTAVU NA OTVARANJU

ATENA, 16. rujna (Hina) - Hrvatsku zastavu na otvaranju XII ljetnihparaolimpijskih igara u Ateni nosit će plivač Mihovil Španja.
ATENA, 16. rujna (Hina) - Hrvatsku zastavu na otvaranju XII ljetnih paraolimpijskih igara u Ateni nosit će plivač Mihovil Španja.

"S oobzirom da su mi ovo druge Igre, te da imam samo 20 godina, za mene je velika čast, a ujedno i velika odgovornost što mi je povjereno nositi zastavu na otvaranju. Izvrsno se osjećam prije početka natjecanja, te sa zadovoljstvo očekujem početak", rekao je Španja.

Mladi Dubrovčanin u grčku prijestolnicu stigao je s trećim prijavljenim rezultatom na 100 metara leđnim načinom, a na Igrama će se nadmetati i u utrkama na 200 mješovito i 400 slobodno. Španja je na posljednjim POI u Sydneyu prije četiri godine ostao korak do odličja. Na 400 slobodno i na 100 leđno bio je peti. Međutim, dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu plivača s invaliditetom održanom u Argentini osvojio je srebrnu medalju na 100 leđno, dok je na 400 slobodno osvojio broncu.

"Moj cilj je otplivati svoje najbolje rezultate u disciplinama u kojima ću nastupiti. Tijekom priprema sam učinio sve kako bih u tome uspio, ali ne znam hoće li to biti dovoljno za neku od medalja. Naravno da sanjam olimpijsko odličje, ali ne bih želio ništa prognozirati. Ovdje je stiglo 560 plivača i svi su oni vjerojatno kako i ja maksimalno spremni", kazao je Španja, koji boluje od polyo myelitisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙