FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRČKA: ŠEF ZRAKOPLOVSTVA SMIJENJEN ZBOG POGIBIJE PETROSA VII

ATENA, 12. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Zapovjednik grčkog ratnogzrakoplovstva Panajotis Papanikolau smijenjen je u nedjelju zbognesreće vojnog helikoptera u kojoj je poginuo pravoslavni patrijarhAleksandrije i cijele Afrike Petros VII., objavio je grčki premijerKostas Karamanlis.
ATENA, 12. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Zapovjednik grčkog ratnog zrakoplovstva Panajotis Papanikolau smijenjen je u nedjelju zbog nesreće vojnog helikoptera u kojoj je poginuo pravoslavni patrijarh Aleksandrije i cijele Afrike Petros VII., objavio je grčki premijer Kostas Karamanlis.

Petros VII., drugi čovjek u hijerarhiji pravoslavnih crkava u svijetu, poginuo je u nesreći grčkog vojnog helikoptera Chinook, koji ga je prevozio na svetu planinu Atos, a srušio se u Egejsko more. Zajedno s njim, u nesreći je poginulo još 16 ljudi.

Zbog problema u vojnoj komunikaciji, akcija spašavanja pokrenuta je tek dva sata nakon što je helikopter nestao s radara. Ta je činjenica nagnala grčkog ministra obrane Spiliosa Spiliotopulosa da zatraži ostavku zapovjednika grčkih zračnih snaga.

"Ministar obrane je također ponudio svoju ostavku kao moralnu obavezu, ali je nisam prihvatio", rekao je Karamanlis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙