FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prijevoznici najavili prosvjede zbog zabrane prometovanja Podravskom magistralom

OSIJEK,7. rujna 2004.(Hina) - Ceh prijevoznika Osječko-baranjskežupanije zatražio je danas od Vlade da ukine zabranu prometovanjaPodravskom magistralom za domaće prijevoznike, a u slučaju da zahtjevune bude udovoljeno, najavljena je mogućnost mirnog prosvjeda, a zatimi radikalnije mjere.
OSIJEK,7. rujna 2004.(Hina) - Ceh prijevoznika Osječko-baranjske županije zatražio je danas od Vlade da ukine zabranu prometovanja Podravskom magistralom za domaće prijevoznike, a u slučaju da zahtjevu ne bude udovoljeno, najavljena je mogućnost mirnog prosvjeda, a zatim i radikalnije mjere.

Predsjednik županijskog Ceha prijevoznika Vinko Miličević rekao je na konferenciji za novinare kako udruženje traži da se zabrana ukine za domaće prijevoznike, a da ostane vrijediti za inozemna vozila u tranzitu kroz Hrvatsku.

S obzirom na to da pri registraciji vozila već unaprijed izdvajamo velika sredstva, smatramo da za nas ne bi trebalo biti ograničenja za prometovanje hrvatskim lokalnim i državnim cestama, kazao je Miličević ocijenivši kako prijevoznici s toga područja u novonastalim uvjetima više ne mogu biti tržišno konkurentni prijevoznicima iz drugih hrvatskih područja.

U županijskom Cehu prijevoznika ističu kako domaći prijevoznici, koji obavljaju međunarodni prijevoz, plaćaju puni iznos godišnje cestarine, a hrvatskim se cestama koriste za oko 20 posto ukupnog prometa, pa se razmišlja da se od države zatraži da takvim prijevoznicima umanji godišnju cestarinu.

Miličević je rekao kako je zahtjev za ukidanjem te zabrane već poslan Ministarstvu mora, prometa, razvitka i turizma te da se odgovor očekuje za desetak dana. Dodao je da članstvo, u slučaju nepovoljnog rješenja, traži održavanje mirnog prosvjeda, a zatim i poduzimanje radikalnijih poteza, poput blokade cesta i graničnih prijelaza, te kako očekuju da će nadležne institucije imati sluha za zahtjeve prijevoznika.

Miličević tvrdi kako zahtjev za ukidanjem te zabrane podržavaju prijevoznici i prijevozničke udruge iz sedam županija koje se nalaze na području uz Podravsku magistralu.

Od 1. rujna na Podravskoj magistrali (Varaždin-Koprivnica-Virovitica-Našice-Osijek) ne mogu prometovati teretna vozila u tranzitu - teretni automobili sa ili bez prikolice čija dopuštena masa prelazi 7,5 tona, te vozila koja su sama ili s priključnim vozilima duža od 14 metara. Ta će zabrana vrijediti do 1. rujna iduće godine, a do tada bi se trebali utvrditi koridori za teški teretni promet u tranzitu kroz cijelu Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙