FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA ZAPADNOJ OBALI UBIJENO DESETERO PALESTINACA

NABLUS, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Devetorica palestinskih militanatai jedna 11-godišnja djevojčica ubijeni su u srijedu u akcijamaizraelske vojske na sjeveru Zapadne obale, doznaje se iz palestinskihizvora.
NABLUS, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Devetorica palestinskih militanata i jedna 11-godišnja djevojčica ubijeni su u srijedu u akcijama izraelske vojske na sjeveru Zapadne obale, doznaje se iz palestinskih izvora.

Riječ je o najvećem broju palestinskih žrtava u jednom danu u izraelskim akcijama na Zapadnoj obali od 2002. godine.

Prema službenim izvorima, veća postrojba izraelske vojske ušla je rano jutros u središte Nablusa i okružila zgradu u kojoj su se nalazili pripadnici Brigada mučenika al-Aqse, vojnog krila stranke Fatah. U jednosatnom okršaju izraelski su vojnici uz pomoć helikoptera ubili petoricu Palestinaca koji su bili na popisu traženih osoba. Četvorica su pripadnici Brigada mučenika al-Aqse, a peti mjesni vođa Demokratske fronte za oslobađanje Palestine.

U pucnjavi je poginula i jedna 11-godišnja djevojčica koja je živjela u blizini.

Prema izraelskim izvorima, petorica Palestinaca odgovorni su atentat u kojem je u prosincu 2003. u blizini Tel Aviva poginulo četvero Izraelaca.

Osim toga, u Jeninu su ubijena još četvorica aktivista Brigada mučenika al-Aqse, uključujući dvojicu braće. Ubili su ih pripadnici specijalne izraelske postrojbe prerušeni u civile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙