FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON: IZRAEL ZASAD NE SLIJEDI MIROVNE "SMJERNICE"

JERUZALEM, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izrael zasad ne slijedi"smjernice" mirovnog plana Četvorke za Bliski istok i namjerava ostatina velikom dijelu Zapadne obale i nakon povlačenja iz pojasa Gaze,izjavio je u srijedu u razgovoru za "Yediot Ahronoth" izraelskipremijer Ariel Sharon.
JERUZALEM, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izrael zasad ne slijedi "smjernice" mirovnog plana Četvorke za Bliski istok i namjerava ostati na velikom dijelu Zapadne obale i nakon povlačenja iz pojasa Gaze, izjavio je u srijedu u razgovoru za "Yediot Ahronoth" izraelski premijer Ariel Sharon.

Sharon je u interviewu kazao da je vrlo moguće da se, jednom kada se Izrael povuče iz Gaze i četiri naselja na Zapadnoj obali, "u dugom vremenskom razdoblju ništa ne dogodi".

Kazao je i da će, dok god nema značajnije promjene u palestinskom vodstvu i politici, "Izrael nastaviti rat protiv terorizma i ostati na svojim teritorijima (na Zapadnoj obali) koji će mu preostati nakon provedbe povlačenja".

Upitan znači li to da mogu proći godine dok ne dođe do drugog izraelskog povlačenja, Sharon je rekao kako ne može odgovoriti na to.

"Da bi se poduzeli dodatni koraci mora doći do promjene u palestinskoj strategiji, a trenutačno nema ni najmanjeg znaka da se takvo što događa", kazao je Sharon.

Palestinski dužnosnici tvrde kako ova Sharonova izjava potvrđuje njihov strah da Izrael namjerava iscrtati vlastite granice i zadržati veliki dio Zapadne obale, te da nema volje pregovarati o miru s Palestincima.

Samo u srijedu je u sukobima s izraelskom vojskom ubijeno 11 Palestinaca. Među ubijenima je sedam bjegunaca i jedna 11-godišnja djevojčica.

Mirovne "smjernice" za Bliski istok predložila je Četvorka koju čine SAD, Europska unija, UN i Rusija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙