FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSUDE BOMBAŠKIH NAPADA U IZRAELU

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Međunarodna zajednica osudila je uutorak bombaške napade u Beershevi, na jugu Izraela, u kojima jepoginulo najmanje 16 ljudi, a gotovo 100 je ozlijeđeno, javljajuagencije.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Međunarodna zajednica osudila je u utorak bombaške napade u Beershevi, na jugu Izraela, u kojima je poginulo najmanje 16 ljudi, a gotovo 100 je ozlijeđeno, javljaju agencije.

Napade su odmah osudili palestinski predsjednik Jaser Arafat i premijer Ahmed Qorei, ističući kako je u palestinskom interesu da napadi na civile prestanu kako Izrael ne bi imao izgovor za nastavak agresije.

Osuđujući napade, glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozvao je palestinske vlasti da učine sve kako bi počinitelje privele pred lice pravde i onemogućile takve zločine.

Šokiranost i potresenost napadima izrazilo je i nizozemsko predsjedništvo EU. Nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot poručio je da se trajni mir na Bliskom istoku ne može postići bez sigurnosne suradnje i izravnih pregovora sukobljenih strana.

Osudama se pridružio i visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, poručivši također kako je provedba međunarodnog mirovnog plana jedini način za rješenje bliskoistočnog sukoba.

"Nasilje nije i nikada neće biti odgovor na bilo koji politički problem. Pregovori i dijalog jedini su put naprijed", poručio je pak glavni tajnik Vijeća Europe Walter Schwimmer.

Napade u Izraelu osudili su i Velika Britanija, Švicarska, i Belgija.

U eksplozijama u dvama gradskim autobusima u Beershevi poginulo je, prema posljednjim podacima, najmanje 16 ljudi, a gotovo 100 ozlijeđeno. Odgovornost za napade preuzeo je Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙