FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKI PARLAMENT OBNOVIO ISTRAGU O NAPADIMA NA VLAKOVE U MADRIDU

MADRID, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Španjolski parlament u utorakje nakon prekida nastavio istragu o bombaškim napadima na vlakove uMadridu 11. ožujka, povećavajući izglede za svjedočenje bivšegpremijera Josea Marije Aznara.
MADRID, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Španjolski parlament u utorak je nakon prekida nastavio istragu o bombaškim napadima na vlakove u Madridu 11. ožujka, povećavajući izglede za svjedočenje bivšeg premijera Josea Marije Aznara.

Sve su se parlamentarne stranke suglasile oko nastavka istrage.

Socijalistička stranka, koja je pobijedila Aznarovu konzervativnu Narodnu stranku na izborima samo tri dana nakon napada, priopćila je kako je potrebno još vremena da bi istraga pokazala jesu li se napadi, u kojima je poginula 191 osoba, mogli spriječiti.

Istražno povjerenstvo idućeg će tjedna odlučiti tko bi trebao svjedočiti, a narodnjaci su više puta ponovili kako je Aznar spreman pojaviti se kao svjedok.

"U španjolskoj sigurnosnoj politici otkrili smo pomanjkanje sposobnosti predviđanja u odnosu na islamski terorizam i smatramo kako moramo istražiti koliko je to bilo rašireno i tko je za to odgovoran", izjavio je glasnogovornik Socijalističke stranke Alvaro Cuesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙