FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA IZLOŽBA SUVREMENE RUSKE UMJETNOSTI

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Reprezentativna izložba "Sustavkoordinata - ruska umjetnost danas", na kojoj je deset vodećihumjetnika izložilo stotinjak djela nastalih u različitim medijima,otvorena je utorak navečer na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Reprezentativna izložba "Sustav koordinata - ruska umjetnost danas", na kojoj je deset vodećih umjetnika izložilo stotinjak djela nastalih u različitim medijima, otvorena je utorak navečer na Zagrebačkom velesajmu.

Izložbu su zajednički organizirali Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i moskovska galerija "Gelman". Izložena djela su nastala u zadnjih nekoliko godina u različitim umjetničkim medijima - fotografijama, videozapisima, instalacijama i slikama.

Autori izložbe Tihomir Milovac i Leila Topić na otvorenju su istaknuli kako im je namjera bila prikazati umjetnike i njihove koncepcije proizišle iz umjetničkih postupaka i strategija devedesetih godina, odnosno razdoblja poslije perestrojke i početnih tranzicijskih procesa koji su najavili nove tendencije u umjetnosti 21. stoljeća.

Hrvatski kustosi naglasili su kako je to veliki kulturni događaj jer je riječ o velikoj i snažnoj umjetnosti, odnosno dijelu velike kulture ruskog naroda. Riječ je o djelima koja su nezaobilazna ne samo u ruskoj nego i u svjetskoj suvremenoj likovnoj umjetnosti, kazali su kustosi.

Pročelnik Ureda za kulturu grada Zagreba Vladimir Stojisavljević izrazio je zadovoljstvo izložbom, dodavši kako je vrlo važna i suradnja Zagrebačkog velesajma i Muzeja suvremene umjetnosti koji već treću godinu zbog nedostatka prostora ugošćuje i svjetske i domaće umjetnike.

Izložba je otvorena do 3. listopada u paviljonu 19. Velesajma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙