FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: Međunarodna izložba fotografija "Ostati ili otići" 7. rujna

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Ostati ili otići, naslov je međunarodneizložbe fotografija koja će se 7. rujna otvoriti u zagrebačkomUmjetničkom paviljonu.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Ostati ili otići, naslov je međunarodne izložbe fotografija koja će se 7. rujna otvoriti u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu.

"Koncepcijska teza izložbe je umjetnici i njihovi radovi suočeni s nesigurnosti i neukorijenjenosti u prostoru", izjavila je na konferenciji za novinare u povodu otvaranja izložbe Christine Frisinghelli, kustosica i urednica austrijskoga časopisa "Camera".

Motivi na izloženim fotografijama bliski su senzibilitetu socijalne dokumentaristike, rekla je zagrebačka kustosica Sandra Križić Roban.

Priređivač je izložbe Hrvatski fotosavez, a slike Ane Hušman i Mladena Stilinovića iz Hrvatske, Olivera Musovika iz Makedonije, Dana Panaitescu iz Rumunjske, Marie Papadimitriou iz Grčke, Rande Shaath iz Egipta, Ahlama Shibli iz Palestine i Efrata Shvily iz Izraela postavile su Sandra Križić Roban i Christine Frisinghelli.

Izložba fotografija "Ostati ili otići" bit će otvorena u Zagrebu od 7. do 28. rujna, a u okviru Steirescher Herbst (Štajerske jeseni) bit će postavljena u Kunsthausu u Grazu, od 8. listopada do 28. studenoga.

Osnovni koncept izložbe je doživljaj iskustva pripadanja, habitata i društvenih procesa koji definiraju prostore u kojima se živi, ističu priređivači i dodaju kako će mnogi motivi o načinima života ljudi biti prikazani na fotografijama, videu i filmskoj vrpci.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙