FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba slika Ante Sardelića

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U prostorima Hrvatske kulturnezaklade večeras je u Zagrebu pod naslovom "Povratak svjetlosti"otvorena izložba slika hrvatskoga i kanadskog slikara, grafičara ikipara Ante Sardelića.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U prostorima Hrvatske kulturne zaklade večeras je u Zagrebu pod naslovom "Povratak svjetlosti" otvorena izložba slika hrvatskoga i kanadskog slikara, grafičara i kipara Ante Sardelića.

Na izložbi "Povratak svjetlosti" postavljeno je njegovih dvadeset slika, a o slikaru i slikama govorili su književnik Stjepan Šešelj, povjesničar umjetnosti Miroslav Klemm i Nikola Mirošević.

"Ni Šegedinova knjiga nije mogla spasiti od propasti Hrvatsko proljeće, koje je utonulo u mrak što ga je Hrvatskom bacala jugokomunistička aždaja", rekao je Šešelj i dodao kako je na taj način i "Sardelićeva sudbina postala iskorijenjenost".

Sardelić nam "Povratak svjetlosti" donosi iz Toronta, rekao je Šešelj i dodao kako ovom izložbom otvara raskošnu kutiju svoga slikarskog rudnika.

Na otvaranju izložbe pjevao je Renesansni zbor "Vatroslav Lisinski" iz Zagreba.

Ante Sardelić (1947.) rođen je u Blatu na Korčuli. Godine 1972. odlazi u Kanadu gdje živi i djeluje kao samostalni umjetnik. Izlagao je diljem svijeta, a do sada je priredio 61 samostalnu izložbu. Član je više umjetničkih udruga u svijetu, a godine 2003. izradio je kameni reljef "Životni put redovnice Marije Propetoga Isusa Petković" u njezinu svetištu u Blatu na Korčuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙