FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Hrvatska novinska fotografija"

VINKOVCI, 12. rujna 2004. (Hina) - Fotografska izložba pod nazivom"Hrvatska novinska fotografija" otvorena je večeras u srednjovjekovnojcrkvi sv. Ilije u Vinkovcima.
VINKOVCI, 12. rujna 2004. (Hina) - Fotografska izložba pod nazivom "Hrvatska novinska fotografija" otvorena je večeras u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima.

Na izložbi, koji su organizirali Zbor fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva i Foto klub Vinkovci, prikazano je sto fotografija 51 autora. Riječ je o fotografijama odabranim na natječaju Zbora fotoreportera HND-a za 2003. godinu za najbolju fotografiju "Pavao Cajzek" i najbolju fotografiju iz područja umjetnosti i kulture "Ivan Fabijan".

Tijekom svečanosti otvorenja izložbe predsjednik Zbora fotoreportera HND-a Nenad Rebršak rekao je da je izložba "Hrvatska novinska fotografija" dosad bila postavljena u Splitu, gdje ju je vidjelo 15.000 posjetitelja i Vodicama, gdje ju je vidjelo 7000 posjetitelja.

"Izložbene fotografije nisu rađene s namjerom da budu umjetničke, iako se neke od njih nalaze blizu te kategorije, nego one prvenstveno ovjekovječuju trenutak", rekao je Rebršak.

Na otvorenju izložbe govorili su i predsjednik Foto kluba Vinkovci Gordan Panić i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, koji je izložbu i otvorio.

Izložba "Hrvatska novinska fotografija" u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima bit će postavljena do 19. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙