FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU, 15. RUJNA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. rujna.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. rujna.

ZAGREB - Slovački premijer Mikulaš Dzurinda doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s predsjednikom hrvatske vlade Ivom Sanaderom i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom. Teme razgovora slovačkog premijera s hrvatskim domaćinima bit će bilateralna pitanja, perspektive i razvoj nakon što je Slovačka 1. svibnja postala punopravna članica Europske unije te sudjelovanje u međunarodnim organizacijama i institucijama. Izjave za novinare Dzurinde i Sanadera predviđene su za 13:45 sati u zgradi vlade, Trg Sv. Marka 2.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i šefom Misije OESS-a u Hrvatskoj Peter Semneby održat će zajedničku konferenciju za novinare kako bi objavili rezultate istraživanja na temu povrataka izbjeglica u Hrvatsku, koje će biti temelj za nadolazeću informativnu kampanju o pomirbi i održivom povratku izbjeglica u Hrvatsku (10:00 sati, Nazorova 61).

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću. Njegov branitelj po službenoj dužnosti Steven Kay rekao je da obrana za srijedu nije osigurala niti jednog svjedoka i predložio da se raspravlja o proceduralnim pitanjima kao što su mogući prekid suđenja dok Žalbeno vijeće ne riješi pitanje zastupanja obrane te o dodatnim liječničkim pregledima optuženog, što su suci prihvatili. Zbog bojkota svjedoka obrane, koji tvrde da ne žele svjedočiti jer je Miloševiću oduzeto pravo da se brani sam, suđenje je ponovo pred zastojem a ICTY je prisiljen preispitati svoju odluku o nametanju branitelja.

WASHINGTON - State Department objavljuje svoje godišnje izvješće o vjerskim slobodama u svijetu.

LJUBLJANA - Sastat će se vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta, a jedna od tema sastanka je zahtjev oporbe da načelnik policije Darko Anželj rastumači dogovor s hrvatskom policijom od početka kolovoza, prema kojemu se dvije policije međusobno izvještavaju o uplovljavanju svojih plovila u Savudrijsku valu odnosno Piranski zaljev. Sastanku bi trebali prisustvovati ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl i ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc. Oporba tvrdi da je spomenuti dogovor - za koji MUP tvrdi da je bio predviđen kao dio dogovora o produženju važenja tzv. ribarskog kodeksa (koji nije uspio) - znak odustajanja Slovenije od teze da u cijelosti provodi nadzor u spornom zaljevu.

ASTANA - Počet će sastanak na vrhu zemalja članica Zajednice neovisnih država na kojem bi, među ostalim, trebali sudjelovati ruski i ukrajinski predsjednici Vladimir Putin i Leonid Kučma, a očekuje se da azerbajdžanski predsjednik Ilham Aliev i armenski predsjednik Robert Kotčarijan razgovaraju o Nagorno Karabahu (i 16.09.).

BUDIMPEŠTA - U povodu obilježavanja 15. obljetnice pada Željezne zavjese u posjet Mađarskoj stiže njemački kancelar Gerhard Schroeder (i 16.09.).

NEW YORK - Počet će 59. zasjedanje Opće skupštine UN.

LJUBLJANA - U prvi službeni posjet Sloveniji nakon preuzimanja dužnosti stiže austrijski predsjednik Heinz Fischer.

BAKASSI - Nigerija bi, slijedom odluke Međunarodnog suda pravde iz 2002., Kamerunu trebala predati naftom potencijalno bogati poluotok Bakassi.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Domagoj Janković, Darko Vlahović

Navečer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙