FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET, ZA PETAK 3. RUJNA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 3. rujna.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 3. rujna.

ST. GERLACH - Ministri vanjskih poslova 25 zemalja članica Europske unije okupit će se na neformalnom sastanku u petak i subotu u dvorcu St. Gerlach u blizini Maastrichta (i 4.09.). Ministrima iz zemalja članica u subotu će se na radnom ručku pridružiti i kolege iz četiriju zemalja kandidatkinja - Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Turske. Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prvi će put sudjelovati na ministarskom sastanku EU nakon što je Hrvatska 18. lipnja dobila status kandidata. Na dnevnom redu sastanka naći će se čitav niz vanjskopolitičkih i sigurnosnih tema, među kojima odnosi s deset azijskih zemalja, koje sudjeluju u procesu ASEM (Azijsko-europski susret) i stanje na Bliskom istoku, Iraku, Iranu i Sudanu. U subotu prije podne ministri će razmijeniti mišljenje o stanju na Balkanu (Srbija/Crna Gora/Kosovo) te o budućim odnosima EU s državnom zajednicom Srbije i Crne Gore.

BAGDAD - Rok koji je postavila "Islamska vojska Iraka" francuskoj vladi nakon što je otela dvojicu novinara, a u kojem je ona trebala ukinuti zabranu nošenja muslimanskih marama u školama, istekao je, a otmičari novinara nisu se javili. Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier rekao je da su Christian Chesnot i Georges Mulbrunot "živi, zdravi i da se s njima dobro postupa".

MOSKVA - Talačka kriza u Sjevernoj Osetiji nastavlja se. Djeca, roditelji i nastavnici u Beslanu, u južnoj Rusiji, i dalje su taoci naoružanih napadača. Zahvaljujući posredovanju čelnika Ingušetije Ruslana Ausheva, otmičari su u četvrtak poslijepodne oslobodili skupinu od 26 žena i djece.

KAIRO - Počinje turneja po Bliskom istoku ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, tijekom koje će posjetiti i Libanon, Izrael i Siriju (do 7.09.). U Egiptu će se sastati s predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

KARTUM - U posjet ratom poharanoj sudanskoj pokrajini Darfur stiže dužmosnik Svjetske organizacije za hranu (FAO) Tony Hall (do 9.09)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Maša Taušan

Tel. : **385-1-4806645

Fax.: **385-1-4806822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙