FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 24. KOLOVOZA

ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 24. kolovoza.
ZAGREB, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. kolovoza.

KARTUM - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u trodnevnomom posjetu Sudanu radi održavanja međunarodnog pritiska na režim u Kartumu, kako bi se okončao sukob u pokrajini Darfur u kojoj je već ubijeno oko 50.000 ljudi a milijun je izbjeglo ili je protjerano. Straw će se sastati s predsjednikom Omarom Hassanom al Bashirom i drugim najvišim sudanskim dužnosnicima a posjetit će i izbjeglički logor Abu Shouk u Darfuru. Britanija se nada da će joj njezine povijesne veze sa Sudanom, koji je bio njezin protektorat, kao i današnji status drugog najvećeg donatora Sudana, osigurati dodatni utjecaj nad vladom u Kartumu.

BEOGRAD - Skupština Srbije će na izvanrednom zasjedanju raspravljati o prijedlogu kluba zastupnika Srpske radikalne stranke (SRS) da se rezolucijom zabrani povlačenje tužbe koju je bivša SRJ podnijela protiv pojedinih članica NATO-a pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), zbog kampanje bombardiranja u proljeće 1999.

LJUBLJANA/BUDIMPEŠTA - Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl boravi u kraćem posjetu Mađarskoj, gdje će se sastati s predstavnicima slovenske manjine koja živi uz granicu Slovenije i Mađarske.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Zrinka Treščec

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Duška Gerić Koren

Večer: Srđan Baković

Tel. 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xbis/dh yzt

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙