FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 2. RUJNA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 2. rujna:

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. rujna:

MARIBOR - Konferencija ministara poljoprivrede zemalja članica Srednjoeuropske inicijative (CEI) na kojoj će, s hrvatske strane, sudjelovati državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević. (i 3. rujna)

Cilj konferencije je utvrditi prioritete u razvoju poljoprivrednog i prehrambenog sektora u regiji, a glavna tema ovogodišnje konferencije je širenje granica korištenjem novih tehnologija u modernoj poljoprivredi te utjecaj znanstvenih istraživanja i prijenosa znanja na poljoprivrednike i udruge proizvođača, kako bi se povećala njihova konkurentnost.

DEN HAAG - Haški sud (ICTY) najavio moguće donošenje odluke o imenovanju branitelja po službenoj dužnosti bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću, koji se tome protivi, nazivajući to "manipulacijom da mu se uskrati pravo govoriti istinu". Predsjedavajući raspravnog vijeća sudac Patrick Robinson rekao je kako "vijeće ima nalaze liječnike koji govore da se Milošević nije sposoban sam braniti, te stoga mora nešto učiniti". Tužiteljstvo se zalaže za imenovanje branitelja koji bi i sam mogao nastaviti obranu, dok se uz optuženog toj mjeri protive i "prijatelji suda" (amici curiea), zaduženi za brigu o ravnopravnosti strana u postupku.

LJUBLJANA - U dvodnevni posjet Sloveniji doputovat će švedska ministrica obrane Leni Bjoerklund.

VARŠAVA - Glavni grad Poljske ugošćuje sudionike Međunarodne konferencije vojnih dužnosnika o budućnosti višenacionalnih snaga u Iraku (i 3. rujna).

NEW YORK - Završetak Nacionalne konvencije republikanske stranke govorom aktualnog američkog predsjednika Georgea W. Busha.

ABUJA - Sudanska vlada i pobunjeničke skupine trebale bi održati mirovne pregovore o sukobu u pokrajini Darfour.

DEŽURNI U VPR-U:

________________

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković, Domagoj Janković

Večer: Maša Taušan

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙