FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANALIZIRA SE HRVATSKA ENERGETSKA UČINKOVITOST

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji Tajništva Ugovora oenergetskoj povelji, u Zagrebu od danas boravi Stručna skupina zapitanja energetske učinkovitosti, čiji je posjet vezan uz izraduslužbenog dokumenta "Detaljnog pregleda politike i programa energetskeučinkovitosti u Republici Hrvatskoj" (In-depth Review of EnergyEfficiency Policies and Programmes of Croatia).
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji Tajništva Ugovora o energetskoj povelji, u Zagrebu od danas boravi Stručna skupina za pitanja energetske učinkovitosti, čiji je posjet vezan uz izradu službenog dokumenta "Detaljnog pregleda politike i programa energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj" (In-depth Review of Energy Efficiency Policies and Programmes of Croatia).

Do sada je Tajništvo organiziralo detaljnu analizu stanja energetske učinkovitosti u 10 zemalja, a ove se godine analizira stanje u Hrvatskoj. Konačno izvješće Stručne skupine bit će razmatrano na predstojećem sastanku Radne skupine za energetsku učinkovitost u studenom ove godine, a potom će biti predstavljeno na godišnjoj konferenciji Ugovora o energetskoj povelji, koja se redovito svake godine održava u prosincu u Bruxellesu, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Načelnik u Upravi za energetiku i rudarstvo Ministarstva Krešimir Cerovac podsjetio je da je Hrvatska potvrdila Ugovor o energetskoj povelji i zatim pripadajući Protokol o energetskoj učinkovitosti i pripadajućim pitanjima okoliša, te naglasio uspješnu uzajamnu dugogodišnju suradnju s Tajništvom Ugovora o energetskoj povelji, a posebice u sklopu Radne skupine za energetsku učinkovitost.

Stručnoj skupini na čelu s voditeljem Jean-Christopherom Fueom, kako su izvijestili, prikazana je aktualna reforma energetskog sektora Hrvatske, uz napomenu da će primjenom novog zakonodavstva s pratećim podzakonskim aktima projekti energetske učinkovitosti u Hrvatskoj dobiti cjelovit i stabilan zakonodavni okvir i podršku kroz poticajne mjere.

Predstavnik Tajništva Energetske povelje Tudor Constantinescu izrazio je uvjerenje da će suradnja sa Stručnom skupinom, te izrada navedenog dokumenta, odnosno izvješća s pratećim preporukama doprinijeti jačanju pravno-institucionalnih mehanizama za uspješnu provedbu energetske politike u području energetske učinkovitosti.

U tijeku boravka u Hrvatskoj, do 17. rujna, Stručna skupina posjetit će i niz institucija i organizacija povezanih s problematikom energetske učinkovitosti, a u cilju izrade analize energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, izvijestili su iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙