FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR IVANIĆ ZA MANJE OVLASTI VISOKOG PREDSTAVNIKA

BANJA LUKA, , 14. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Partijedemokratskog progresa (PDP) i ministar vanjskih poslova Bosne iHercegovine Mladen Ivanić izjavio je u utorak novinarima u Banjoj Luci da očekuje da do kraja iduće godine institucija Visokog predstavnikau BiH više neće imati sadašnju ulogu odnosno da će se smanjiti njegoveovlasti.
BANJA LUKA, , 14. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u utorak novinarima u Banjoj Luci da očekuje da do kraja iduće godine institucija Visokog predstavnika u BiH više neće imati sadašnju ulogu odnosno da će se smanjiti njegove ovlasti.

Komentirajući odluku Visokog predstavnika Paddija Ashdowna kojom je nedavno smijenio 39 dužnosnika Republike Srpske (RS) Ivanić je pozvao Visokog predstavnika da se narednih dana uzdrži od sličnih poteza "jer bi oni mogli imati kontraproduktivne posljedice".

"Upoznat sa stavovima ostalih predstavnika međunarodne zajednice ja se iskreno nadam da koncem iduće godine institucija Visokog predstavnika više neće imati sadašnju ulogu koja se ogleda u smjenjivanju dužnosnika i nametanju zakona u BiH", kazao je Mladen Ivanić.

Naglašavajući da Visoki predstavnik strogo sankcionira RS, a u Federaciji BiH tolerira dužnosnike koji imaju "kriminalnmi dossier", Mladen Ivanić je kazao da bi nastavak takve politike mogao izazvati opravdanu sumnju da Visoki predstavnik primjenjuje "dvostruka mjerila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙