FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA ODŠTETE ŽIDOVSKIM NASELJENICIMA DO 670 MIL $

JERUZALEM, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski sigurnosnikabinet odobrio je u utorak proračun od 550 do 670 milijuna dolara zauklanjanje židovskih naselja s pojasa Gaze i dijelova Zapadne obale,javlja agencija Reuters pozivajući se na službene izraelske izvore.
JERUZALEM, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski sigurnosni kabinet odobrio je u utorak proračun od 550 do 670 milijuna dolara za uklanjanje židovskih naselja s pojasa Gaze i dijelova Zapadne obale, javlja agencija Reuters pozivajući se na službene izraelske izvore.

Taj će proračun osigurati premijeru Arielu Sharonu sredstva za odštetu za više od 8.000 židovskih naseljenika koji se moraju evakuirati s tog prostora i premjestiti se do kraja 2005. godine u Izrael.

"Onaj tko se ne iseli prije isteka tog roka, automatski će izgubiti pravo na kompenzaciju", rekao je neimenovani izvor u izraelskoj vladi.

Taj će proračun biti iznesen na glasovanje u parlamentu do 3. studenoga. Prijedlog zakona usvojen je s devet glasova prema jednom. Protiv je bio ministar za socijalna pitanja Zvulon Orlev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙