FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON ŽELI UBRZATI POVLAČENJE IZ GAZE

JERUZALEM, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/AP) - Izrael bi se mogaopočeti povlačiti iz okupirane Gaze početkom iduće godine premaubrzanom rasporedu koji premijer Ariel Sharon planira predstavitisvojoj stranci Likud kasnije tijekom dana, javljaju u utorak agencijepozivajući se na izvore bliske izraelskoj vladi.
JERUZALEM, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/AP) - Izrael bi se mogao početi povlačiti iz okupirane Gaze početkom iduće godine prema ubrzanom rasporedu koji premijer Ariel Sharon planira predstaviti svojoj stranci Likud kasnije tijekom dana, javljaju u utorak agencije pozivajući se na izvore bliske izraelskoj vladi.

Sharon želi pomaknuti glasovanje vlade o početku evakuacija, koje je planirano za kraj veljače ili početak ožujka, na siječanj, a pristanak vlade bi značio da povlačenje može započeti ubrzo nakon glasovanja, rekli su. Prvotno se očekivalo da će taj proces započeti u drugoj polovici 2005. i da će biti završen do kraja godine.

Prema njegovom planu "jednostranog povlačenja" koji je odobren u lipnju, naselja u Gazi trebala su biti uklonjena u tri faze do kraja rujna iduće godine zajedno s još četiri manja naselja na Zapadnoj obali.

Međutim, premijer sada želi da se istodobno evakuira 21 židovsko naselje u pojasu Gaze, a ne u tri faze. Njegov je cilj spriječiti otezanje i žestoke sukobe između doseljenika i snaga sigurnosti kao i višestruke konfrontacije u svojoj vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙