FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FISCHER: POVLAČENJE IZ GAZE PRILIKA KOJU TREBA ISKORISTITI

JERUZALEM, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer ocijenio je u ponedjeljak u Jeruzalemu da jeplan o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze izraelskog premijeraAriela Sharona "prilika koju treba iskoristiti".
JERUZALEM, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer ocijenio je u ponedjeljak u Jeruzalemu da je plan o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze izraelskog premijera Ariela Sharona "prilika koju treba iskoristiti".

"Povlačenje je prilika koju treba iskoristiti jer će stvoriti stanovnitu dinamiku", rekao je Fischer na zajedničkoj novinskoj konferenciji s izraelskim kolegom Sylvanom Shalomom.

Prema Fischeru, plan se ne bi trebao zaustaviti na povlačenju iz Gaze, "jer Europa ostaje pri međunarodnom mirovnom planu koji predviđa zamrzavanje naseljavanja".

Shalom je pak Europu pozvao da utječe na Palestince da odustanu od terorizma, provedu reforme i vrate se pregovorima.

Naglasio je također da se "rješenje krize nalazi u Gazi i Ramallahu, a ne UN-u, jer oni koji glasuju protiv sigurnosne ograde glasuju protiv izraelske sigurnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙