FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI - PREDSTAVLJENA PARAOLIMPIJSKA REPREZENTACIJA

ZAGREB, 27. kolovoza (Hina) - Od 17. do 28. rujna u Ateni će seodržati XII. ljetne paraolimpijske igre na kojim će nastupiti više od4.000 sportaša iz 130 zemalja. Hrvatsku će na Igrama predstavljati 17sportaša koji će se nadmetati u atletici, dresurnom jahanju, plivanju,stolnom tenisu i streljaštvu.
ZAGREB, 27. kolovoza (Hina) - Od 17. do 28. rujna u Ateni će se održati XII. ljetne paraolimpijske igre na kojim će nastupiti više od 4.000 sportaša iz 130 zemalja. Hrvatsku će na Igrama predstavljati 17 sportaša koji će se nadmetati u atletici, dresurnom jahanju, plivanju, stolnom tenisu i streljaštvu.

"U Ateni ćemo nastupiti u dosada najjačem i najbrojnijem izdanju. Želimo u pravom svjetlu prezentirati Hrvatsku," kazao je predsjednik Hrvatskog športskog saveza invalida (HŠSI), Ratko Kovačić na današnjoj novinarskoj konferenciji u zagrebačkom hotelu Opera, koja je upriličena povodom predstavljanja Hrvatska paraolimpijske reprezentacije. Predsjednik HŠŠI-a je istaknuo kako je broj paraolimpijaca koji će nastupiti u Ateni rezultat kontinuiranog pristupa razvoju sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

"U Ateni će nastupiti i nekoliko mladih sportaša koji su izašli iz naših sportskih programa," dodao je Kovačić, nakon čega su predstavljeni hrvatski paraolimpijci, te oprema za nastup, trening i slobodno vrijeme koju će nositi u Ateni. Predsjednik HŠSI-a Kovačić i predsjednik Uprave Euroherca osiguranja, Radoslav Pavlović na početku današnjeg programa potpisali su sponzorski ugovor, kojim se nastavila suradnja između HŠSI-a i Euroherca osiguranja.

Prve Paraolimpijske igre održane su u Rimu 1966. godine, a učestvovalo je 400 natjecatelja iz 23 zemlje. Od tada se održavaju svake četiri godine i predstavljaju vrhunac u sportskom kalendaru sportaša s invaliditetom. U Ateni se očekuje rekordnih 4.000 sportaša iz 130 zemalja

Hrvatski će u Ateni predstavljati Marija Iveković, Miroslav Matić, Vedran Lozanov, Mirjana Ružnjak, Jelena Vuković i Goran Žeželj u atletici, Slaven Hudina i Ivan Sršić u dresurnom jahanju, Ana Sršen, Nataša Sobočan, Mihovil Španja u plivanju, Emil Gubica, Ratko Kovačić, Zoran Križanec i Dragan Rakić u stolnom tenisu, te Blaž Beljan i Damir Bošnjak u streljaštvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙