FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRVA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA U CRNOJ GORI

PODGORICA, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska kulturna udruga"Napredak", u suradnji s Hrvatskim građanskim društvom iz Kotora ihrvatskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta organizira ovihdana u Tivtu prvu neformalnu školu hrvatskog jezika, kulture,povijesti i zemljopisa za djecu Hrvata u Boki Kotorskoj, priopćio ječelnik te nevladine organizacije Silvio Marković.
PODGORICA, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska kulturna udruga "Napredak", u suradnji s Hrvatskim građanskim društvom iz Kotora i hrvatskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta organizira ovih dana u Tivtu prvu neformalnu školu hrvatskog jezika, kulture, povijesti i zemljopisa za djecu Hrvata u Boki Kotorskoj, priopćio je čelnik te nevladine organizacije Silvio Marković.

Formirana su po dva razreda sa po 20 učenika, u Tivtu i Kotoru, a škola će raditi po dva sata tjedno kako se djeci ne bi remetila nastava u redovnim obrazovnim institucijama u Crnoj Gori.

Za nastavu, koja će se izvoditi u prostorijama tih udruga, angažirana je profesorica razredne nastave Maja Širola, iz Rijeke.

"Nema sumnje da je ovaj projekt od izuzetne važnosti za mladu generaciju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, koji će se na taj način bolje upoznati s hrvatskim književnim jezikom, kulturom, povijesti i zemljopisnim odlikama svoje matične zemlje", kazao je Marković, dodajući kako je ta neformalna škola organizirana po nastavnim planovima i programima Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta Hrvatske, koje je osiguralo i neophodnu literaturu.

Marković je kazao kako su hrvatske udruge u Boki o ovom projektu izvijestile resorno Ministarstvo u Vladi Crne Gore te nadležne institucije u lokalnoj samoupravi Tivta i Kotora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙