FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA, NJEMAČKA I ŠPANJOLSKA ZA RASPRAVU O PAKTU O STABILNOSTI

MADRID, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici Francuske, Njemačke iŠpanjolske podupiru trenutnu raspravu o Europskom paktu o stabilnostii rastu, dizajniranog s ciljem očuvanja vrijednosti jedinstveneeuropske valute.
MADRID, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici Francuske, Njemačke i Španjolske podupiru trenutnu raspravu o Europskom paktu o stabilnosti i rastu, dizajniranog s ciljem očuvanja vrijednosti jedinstvene europske valute.

U priopćenju objavljenom nakon sastanka španjolskog premijera Jose Luisa Rodrigueza Zapatera, njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca u ponedjeljak, tri zemlje pozdravile su široku raspravu u EU o poboljšanju i pojašnjenju primjene Pakta.

"Pakt o stabilnosti i rastu predstavlja važan instrumenat za podršku ciljeva reforme tržišta rada, zacrtanih Lisabonskim procesom, obzirom da zdrave proračunske politike doprinose trajnosti rasta", stoji u tome priopćenju.

Ministri financija eurozone raspravljali su o prijedlozima Europske komisije o reformi europskih pravila o proračunskoj disciplini na sastanku tijekom vikenda u Nizozemskoj. Paktom propisan limit u visini proračunskog manjka premašila je trećina od ukupno 12 članica eurozone otkad je euro uveden 1999.

Njemačka i Francuska, dva najveća gospodarstva eurozone čini se da će treću godinu za redom premašiti svojim proračunskim manjkovima limit od tri posto vrijednosti bruto domaćeg proizvoda, te su potaknule inicijativu za reformu Pakta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙