FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura: radi se na programu zbrinjavanja zadarskih radnika

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U povodu današnjeg prosvjeda većineradnika zadarske mljekare koja je prije desetak dana odlukom Upraveprestala s proizvodnjom, Lura je priopćila da se intenzivno radi naprogramu zbrinjavanja viška radnika koji će biti donesen do krajalistopada.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U povodu današnjeg prosvjeda većine radnika zadarske mljekare koja je prije desetak dana odlukom Uprave prestala s proizvodnjom, Lura je priopćila da se intenzivno radi na programu zbrinjavanja viška radnika koji će biti donesen do kraja listopada.

Lura navodi u priopćenju da će programom zbrinjavanja biti obuhvaćena sva 33 zaposlenika, koji će do konačne izrade programa primati plaće i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, iako se proizvodnja više ne odvija.

Prilikom izrade programa, kažu u Luri, nastojat će se radnike rasporediti na odgovarajuća druga radna mjesta unutar Lure ili pokušati zbrinuti kod drugog poslodavca.

Odluka o prestanku proizvodnje u tvornici Zadar donesena je jer na postojećoj lokaciji nije moguće proširiti proizvodni pogon i podići tehnološku razinu što je neophodno za ispunjenje potrebnih standarda i profitabilno poslovanje, kažu u Luri.

Također navode da se pokušalo naći alternativno rješenje uključujući i novog partnera koji bi preuzeo tvornicu, ali da opstanak proizvodnje nije izgledan bez obzira na vlasnika.

Radnici su tijekom današnjeg prosvjeda zatražili od Lure da ponovno uspostavi proizvodnju u zadarskoj mljekari ili da mljekaru proda jer, kako tvrde, zainteresiranih za kupnju ima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙