FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LURA:PRESTANAK PROIZVODNJE U TVORNICI ZADAR

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura prekinulaje proizvodnju u svojoj zadarskoj tvornici mliječnih proizvoda, pričemu je počeo postupak zbrinjavanja 33 radnika.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura prekinula je proizvodnju u svojoj zadarskoj tvornici mliječnih proizvoda, pri čemu je počeo postupak zbrinjavanja 33 radnika.

Uprava Lure o tome je danas izvijestila Radničko vijeće i zaposlenike Tvornice Zadar, koji su upoznati s postupkom, pravima i mjerama zbrinjavanja koje će se poduzeti. Do donošenja programa zbrinjavanja nisu dužni dolaziti na posao te imaju sva prava iz radnog odnosa i Kolektivnog ugovora, doznaje se iz Lure.

Tvornica Zadar jedna je od tvornica Lure u kojoj se proizvodi dio asortimana mliječnih proizvoda, a smještena je u samom centru grada. Tvornica zapošljava 23 radnika te još deset u pratećim funkcijama.

U Luri su pojasnili kako je za ispunjenje potrebnih standarda poslovanja moderne mljekarske industrije te daljnje profitabilno poslovanje neophodno proširenje proizvodnog pogona i podizanje tehnološke razine Tvornice, što nije moguće na postojećoj lokaciji. Stoga je odluka o prestanku proizvodnje donesena nakon višemjesečnog razmatranja mogućnosti daljnjeg razvoja proizvodnje i traženja kvalitetnog alternativnog rješenja, uključujući i pronalazak novog partnera koji bi preuzeo Tvornicu.

Program zbrinjavanja viška radnika, kazali su u Luri, je u izradi te će se donijeti uz savjetovanje s Radničkim vijećem.

Prilikom izrade programa vodit će se briga o najtežim socijalnim slučajevima te će se, gdje god to bude moguće, zaposlenike iz proizvodnog procesa Tvornice Zadar nastojati rasporediti na odgovarajuća druga mjesta unutar Lure ili pokušati zbrinuti kod drugog poslodavca. U skladu s Kolektivnim ugovorom kojim je povoljnije regulirano pravo na otpremninu radnika s dužim radnim stažem, zaposlenicima će biti isplaćene pripadajuće otpremnine, tumače iz Lure.

Lura danas na području Zadra posluje na dvije lokacije: proizvodnoj i lokaciji na kojoj se nalazi prodajno-logistički centar te ukupno ima 113 zaposlenika. Osim tridesetak radnika na proizvodnoj lokaciji, veći broj zaposlenih angažiran je u prodaji, logistici i ostalim funkcijama, koja će nastaviti poslovanje.

Najavljen je i nastavak otkupa mlijeka sa zadarskog područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙