FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PETAK SE OTVARA 12. MEĐUNARODNI SAJAM U GUDOVCU

BJELOVAR, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Na 12. međunarodnom stočarskom,gospodarskom i obrtničkom sajmu koji će se od 3. do 5. rujna održati uGudovcu pokraj Bjelovara predstavit će se 340 izlagača, odnosno 70više nego lani, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.
BJELOVAR, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Na 12. međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu koji će se od 3. do 5. rujna održati u Gudovcu pokraj Bjelovara predstavit će se 340 izlagača, odnosno 70 više nego lani, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Sajam će, kako se očekuje, otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, što bi bilo prvi put da Sajam otvara predsjednik zemlje. Na otvorenju će biti i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, koji je pokrovitelj te manifestacije.

Na najvećoj državnoj manifestaciji takve vrste, uz domaće izlagače iz 18 županija predstavit će se i strani izlagači iz devet država.

Sajam će se održati na 19 tisuća četvornih metara što je za 4 tisuće više nego prošle godine.

U tri dana trajanja Sajma posjetitelji će moći vidjeti 500 najkvalitetnijih grla krava, bikova, konja, koza, ovaca i svinja. U stručnom dijelu Sajma bit će održano 11 okruglih stolova na kojima će biti riječi o govedarstvu, svinjogojstvu, konjogojstvu, ekološkoj proizvodnji, pčelarstvu, zadrugarstvu i poduzetništvu.

U petak, prvog dana trajanja Sajma biti će održan Dan Nizozemske, dok će se u subotu predstaviti Istarska županija, ovogodišnja županija partner.

Tijekom Sajma održat će se i natjecanje za izbor najboljeg orača Hrvatske, za najuzorniju seosku ženu Bjelovarsko-bilogorske županije, a bit će izabran i traktor godine.

Posljednjeg dana sajma održat će se i aukcijska prodaja junica. Organizatori su istaknuli da očekuju više od 50 tisuća posjetitelja.

Organizatori sajma su Bjelovarski sajam, Hrvatski stočarski centar, suorganizatori Ministarstvo poljoprivrede, Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, HGK Županijska komora Bjelovar i Obrtnička komora Bjelovar. Generalni sponzor sajma je prehrambena industrija Lura.

Sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati, a iz Bjelovara prema Gudovcu i obrnuto vozit će besplatno autobusi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙