FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKEDONIJA TRAŽI BRZU DEMARKACIJU GRANICE S KOSOVOM

SKOPLJE, 9. rujna 2004. (Hina/dpa) - Službeno Skoplje pozvalo jeadministraciju UN-a na Kosovu da počne s demarkacijom granice izmeđuMakedonije i Kosova prije nego što razgovori o konačnom statusu tepokrajine uđu u završnu fazu, javljaju u četvrtak lokalni mediji.
SKOPLJE, 9. rujna 2004. (Hina/dpa) - Službeno Skoplje pozvalo je administraciju UN-a na Kosovu da počne s demarkacijom granice između Makedonije i Kosova prije nego što razgovori o konačnom statusu te pokrajine uđu u završnu fazu, javljaju u četvrtak lokalni mediji.

"Uvjeravao sam Makedonce da jako važno pitanje demarkacije granice neće ostati neriješeno do vremena kada će biti pokrenuti razgovori o konačnom statusu Kosova", rekao je šef UNMIK-a Soren Jessen-Petersen nakon susreta s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim.

Granica između Makedonije i Kosova definirana je 2001. u sklopu sporazuma o demarkaciji koje su potpisale vlasti u Beogradu i Skoplju. Međutim, predstavnici kosovskih i makedonskih Albanaca nisu sudjelovali u tim pregovorima što je izazvalo veliko nezadovoljstvo i kasnije dovelo do pobune Albanaca u Makedoniji.

"Makedonija je zainteresirana za mirno, stabilno i demokratsko Kosovo, uključujući vladavinu zakona i poštivanje ljudskih prava. Podržat ćemo sadašnje napore međunarodne zajednice koji idu u tom smjeru", rekao je Crvenkovski.

"Stabilnost na Kosovu i razjašnjenje budućeg statusa te pokrajine u interesu je svih zemalja u regiji", istaknuo je Petersen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙