FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: SDP NEZADOVOLJAN SOCIJALNOM POLITIKOM U HRVATSKOJ

PULA: SDP NEZADOVOLJAN SOCIJALNOM POLITIKOM U HRVATSKOJPULA,13. rujna(Hina) - SDP-ovi saborski zastupnici na današnjoj sukonferenciji za novinare u Puli oštro zamjerili socijalnoj politicivladajućeg HDZ-a, istaknuvši kako Vlada pod pritiskom Međunarodnogamonetarnog fonda donosi potpuno neprihvatljive odluke.
PULA,13. rujna(Hina) - SDP-ovi saborski zastupnici na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli oštro zamjerili socijalnoj politici vladajućeg HDZ-a, istaknuvši kako Vlada pod pritiskom Međunarodnoga monetarnog fonda donosi potpuno neprihvatljive odluke.

Po riječima zastupnice Vesne Škulić prošla je Vlada u programu za osobe s invalidnošću dala određene smjernice državi o odnosu prema takvim osobama, čimbenicima društva. Sadašnja Vlada, drži, tu nije ništa učinila i "do sada su se mogla čuti jedino obećanja".

Saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Brodsko-posavske županije Mate Gavran ustvrdio je kako je nakon MMF-ova upozorenja HDZ odustao od smanjenja PDV-a, t.j. od još jednoga predizbornog obećanja. Istaknuo je kako se "pozitivni pomaci bivše koalicijske vlasti sve više tope".

HDZ je do sada nastojao učiniti kozmetičke promjene, no u biti se ne razlikuje od prijašnjih garnitura, koje kao i ova garnitura ne odstupa od navika da su Hrvatsku dobili u naslijeđe, a ne da Hrvatskom upravljaju četiri godine, naglasio je Gavran.

Zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško je, osim kritika HDZ-u "zbog restrikcije ulaganja u krupne infrastrukturne projekte" najavio "intenzivne pripreme za lokalne izbore" koji bi se, kako je rekao, trebali održati najkasnije u svibnju iduće godine.

SDP je spreman preuzeti odgovornost za razvoj Istre, a kao moguće koalicijske partnere Peruško je naveo IDS, HSS, HNS, udrugu antifašističkih boraca i umirovljenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙