FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split - SDP NEZADOVOLJAN VLADINOM SOCIJALNOM POLITIKOM

SPLIT, 7. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednica Glavnog odbora SDP-aVesna Perak na konferenciji za novinare u Splitu osudila je nedavnoukidanje proračunskih sredstava namijenjenih potrebama socijalneskrbi.
SPLIT, 7. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a Vesna Perak na konferenciji za novinare u Splitu osudila je nedavno ukidanje proračunskih sredstava namijenjenih potrebama socijalne skrbi.

Vesna Perak vladinu je socijalnu politiku ocijenila neučinkovitom, neselektivnom, nestudioznom i potpuno neosjetljivom za potrebe najugroženije i najsiromašnije populacije. Uskraćivanje novca iz proračuna prouzročit će daljnje osiromašenje ionako egzistencijalno ugroženih slojeva društva, koji su upućeni na pomoć države, a "koja im sada okreće leđa", poručila je Perak.

Kao primjer vladine nebrige za socijalno ugroženu populacuju, navela je stopiranje izgradnje zgrade za trajni smještaj djece oboljele od autizma, koja se, na temelju odluke bivšeg ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića, trebao graditi u Splitu, ali je sve propalo jer je "sadašnja vlada uskratila novčanu potporu tom projektu". Vlada je, ustvrdila je Perak, uskratila pomoć i splitskom centru "Slava Raškaj" od 800 tisuća kuna kojima se trebala dovršiti ugradnja lifta za potrebe distrofičara o kojima se skrbi taj centar, kao i zaustavljanje projekta dogradnje Doma za psihički bolesne i nemoćne osobe u Trogiru.

Splitski SDP-ovci Vladi zamjeraju i neosjetljivost za probleme mladih, posebice studenata i znanstvenih novaka, koji, zbog uskraćene obećane državne potpore od 30 milijuna kuna, kako je rečeno, rade kao utovarivači u skladištima. Pritom su prozvali i ministra Dragana Primorca optuživši ga da, osim nekoliko zvučnih intervjua i fotografiranja, ne čini ništa kao bi se poboljšao obrazovni i znanstveni sustav u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙